Kiosk en Dommelbalkon

Eenieder (individueel of als groep) die gebruik wil maken van de Kiosk of het Dommelbalkon kan dat aanvragen door het reserveringsformulier Kiosk of het reserveringsformulier Dommelbalkon in te vullen en te sturen naar Ineke Louwers, louwersineke@hotmail.com, telefoon (0499) 476142 of Barbara Luijcks, b.vanrooij@etz.nl (0499) 465466.

Het gebruik van de Kiosk en het Dommelbalkon is gratis. Het seizoen loopt in principe van  27 april t/m 1 oktober, maar daarbuiten kunt u ook gebruik maken van beide locaties afhankelijk van het weer. De commissie bepaalt of een optreden of gebruik van de locaties wel of geen doorgang kan vinden.

Materialen

U kunt gratis gebruik maken van een veertigtal stoelen die rondom de Kiosk of in of rondom het Dommelbalkon geplaatst kunnen worden.

Geluid

In beginsel dienen de gebruikers van de Kiosk zelf voor geluidsversterking te zorgen, de commissie kan u eventueel adviseren bij het inhuren van geluid .

Bij het Dommelbalkon kunnen alleen activiteiten worden georganiseerd waarbij geen versterkte muziek wordt gemaakt. In Vroonhoven vragen wij u ook met respect voor de omgeving te handelen.

Staatsbosbeheer

Wilt u gebruik maken van het weiland aan de overzijde van de Dommel, dan dient u toestemming te vragen van Staatsbosbeheer, info@staatsbosbeheer.nl, website www.staatsbosbeheer.nl.

Dommelbalkon

Het Dommelbalkon is gelegen in  Vroonhoven, de voormalige pastorietuin, inclusief begraafplaats achter de kerktoren in het centrum van Son. Een opvallend element in deze tuin was een vervallen voormalig telefoonhuisje. Het inspireerde kunstenaar Ben Raaijman tot het ontwerp Het Dommelbalkon. De historische contouren van het telefoonhuisje zijn erin zichtbaar. Het Dommelbalkon kwam mede tot stand dankzij het plaatselijke Stakenburgfonds, werd ge├»nspireerd door de honderdjarige harmonie Pro Honore et Virtute en de bouw werd vakkundig begeleid door het Brabants Kenniscentrum Kunst en Cultuur. Het Dommelbalkon heeft alles in zich om uit te groeien tot het stralend middelpunt van Vroonhoven. Een prachtig plekje, vlak aan de Dommel, dat zich bijzonder zal lenen voor kleinschalige culturele evenementen. Een plekje waar heel Son en Breugel zich bijzonder thuis zal voelen en bovendien een plek midden in een gebied dat, dankzij goede samenwerking van vele lokale partners, is uitgegroeid tot een pareltje waar Son en Breugel verschrikkelijk trots op is.

                                                             Dommelbalkon