De Jeugdgemeenteraad Son en Breugel neemt afscheid van de leden uit groep 8

Aan het slot van de vergadering van de Jeugdgemeenteraad van 13 juni a.s. neemt de raad afscheid van de leerlingen uit groep 8.

De Jeugdgemeenteraad bestaat uit een leerling van groep 8 en een leerling van groep 7 van iedere basisschool, dus twee per school. De leden zitten twee jaar in de jeugdgemeenteraad. De raad neemt afscheid van de 7 leerlingen die de basisschool afsluiten en volgend schooljaar naar het voortgezet onderwijs gaan.

De nieuwe leden van de Jeugdgemeenteraad zijn in juni gekozen tijdens verkiezingen op alle basisscholen van Son en Breugel en worden in september geïnstalleerd.

De Jeugdgemeenteraad vergadert eenmaal per maand op donderdagmiddag van 16:00 uur tot 17:00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Tussendoor werken de leden van de Jeugdgemeenteraad in groepjes aan projecten. Een aantal begeleiders helpen de Jeugdgemeenteraadleden met de uitwerking van hun projecten. Burgemeester Gaillard is voorzitter van de Jeugdgemeenteraad