1000e zonnepaneelinstallatie De Groene Zone

Dit artikel is gearchiveerd op 01-06-2019.

Familie Antonissen uit Eindhoven, kreeg gistermiddag de 1000ste zonnepaneelinstallatie van De Groene Zone op het dak geplaatst. Er zijn veel enthousiaste woningeigenaren zijn die al gebruik maken van dit initiatief van De Groene Zone, waaraan 12 gemeenten in de regio deelnemen. Het plan maakt zonnepanelen voor iedereen met een koopwoning mogelijk. Dus ook als je geen geld hebt om zelf te investeren kun je met zonnepanelen duurzaam zijn.

Duurzaam

In Son en Breugel zijn er vanuit De Groene Zone bij 91 adressen panelen gelegd en bij 38 adressen gaat dat zeer binnenkort gebeuren.
Met bijna 16 panelen gemiddeld per woning, bespaart Son en Breugel via De Groene Zone 374.123 Kwh stroom, door deze zelf op te wekken. Door de zonnepanelen stoot ons dorp ook nog eens 225 ton CO2 minder uit.

De Groene Zone

Met panelen van De Groene Zone leen je als wooneigenaar geld tegen een aantrekkelijke rente om zonnepanelen te leggen. Al vanaf de 1e maand heb je financieel voordeel: de aflossing van de lening is namelijk lager dan je huidige elektriciteitsrekening. Twaalf gemeenten in de regio, waaronder Son en Breugel, namen het initiatief voor deze aantrekkelijke regeling.

De familie Antonissen wil graag een steentje bijdragen om de woning duurzamer te maken: "Dit project van De Groene Zone is een mooi begin. Onze volgende stappen zijn elektrisch koken en op den duur ook de ketel eruit. We zijn dan aardgasvrij."

Interesse?

Op www.degroenezone.nl vind je meer informatie. Er zijn per gemeente nog een beperkt aantal plekken beschikbaar. Son en Breugel kan nog aan 259 huiseigenaren de v├│├│rfinanciering van de zonnepanelen via De Groene Zone beschikbaar stellen.